Ljud, ljus och bild


Ljud

Vi hjälper dig att höras med rätt teknik och trevliga tekniker.

Xpecta har valt att genom hela sin produktlinje jobba med robusta varumärken. Ljudet är en av de viktigaste delarna under ett arrangemang, oavsett om det är en mindre tillställning, en konsert eller en konferens.

Vi vet vikten av ett fungerande ljudsystem och de krav som ställs på dagens evenemang. Xpecta väljer de toppledande tillverkarna oavsett om det gäller hyra eller installation. När ni vänder er till oss kan vi garantera en drift som gör att ni kan slappna av och koncentrera er på evenemanget.

Vi har ljud från den enklaste talanläggningen till de stora konsertscenerna och arenaproduktionerna. Vi hjälper er naturligtvis att sätta ihop ett komplett paket som passar just era önskemål gällande både prislapp och funktionalitet.Ljus

Ljuset – kanske showens höjdpunkt

Xpecta har valt att genom hela sin produktlinje jobba med varumärken som representerar hög kvalité och funktion såsom GrandMA, SGM, Okero, Martin mfl.

Oavsett om det rör sig om en konferens eller en konsert är ljuset betydelsefullt. Till vår hjälp använder vi oss av en rad olika 3D-program för att ljuset på ditt arrangemang ska leva upp till den känslan eller den miljö ni vill förhöja.

Vi tar hand om ljusproduktionen och erbjuder skickliga ljustekniker som gör att ni kan fokusera på evenemanget.Bild

LED – Framtidens reklampelare

Xpecta levererar både låg- och högupplöst LED för dina arrangemang. Vårt arbete koncentrerar sig till just storbildskärmar och dekor-LED och det kan vi riktigt bra.

Du kanske redan vet att det är LED-tekniken som gör stora skärmar möjligt. Lampan (LED:en) är en halvledare som avger ljus när elektroner passerar genom den. Från utsidan kan det se ut som en liten lampa, men den fungerar på ett helt annat sätt.

Per definition är en pixel en “lysande prick” som finns på varje LED-skärm. Denna lysande prick kan utgöras av en eller flera lysdioder, beroende på dimension och funktion på skärmen. Vid fullfärgs-LED utgörs varje pixel av de tre grundläggande färgerna, röd, grön och blå som tillsammans kan bilda hela färgskalan.

Det mänskliga ögat har tre typer av receptorer för ljus och var och en motsvarar en primär färg. Alla andra färger är resultatet av en samtidig stimulering av dessa tre typer av receptorer, som i sin tur blandar de kromatiska komponenter som fångas upp av ögat. Genom blandningen av de tre primära färgerna, i olika procentsatser, kan varje pixel avge olika färger.

Varje kvadratmeter av en LED-skärm kan innehålla allt från 625 pixlar (25 x 25 pixlar) upp till 15 625 pixlar (125 x 125 pixlar) eller högre beroende på vilken modell man väljer. Antalet pixlar kan variera på samma yta på grund av något som kallas pixel-pitch. Pixel-pitch på en LED-display definierar avståndet mellan pixlarna, uttryckt i millimeter. Detta är en avgörande faktor för en LED-skärms betraktningsavstånd av följande skäl; ju närmare pixlarna sitter varandra, desto kortare är det minsta betraktningsavståndet.

Anledningen till att man börjar använda LED mer och mer är möjligheten till att göra storbildsproduktioner utomhus i dagsljus, vilket tidigare inte varit möjlig med projektionstekniken.